Sådan tager du dig godt af planter på kontoret

At tage sig godt af planter på kontoret kræver regelmæssig pleje og opmærksomhed for at sikre, at de trives og forbliver sunde. Ved at følge nedenstående tips kan du hjælpe dine planter med at trives samt skabe en sund og attraktiv atmosfære på kontoret. 

Hvis du synes, at det er for stor en mundfuld selv at tage dig af planterne på kontoret, kan du benytte dig af planteservice.

Generelle tips til at passe kontorets planter

  • Vand regelmæssigt: Find ud af, hvilke vandingsbehov planterne har og sørg for at give dem tilstrækkeligt med vand uden at overvande dem. Undgå at lade planterne stå i vand, da dette kan føre til rådne rødder.
  • Opfyld planternes behov for lys: Placer planterne steder, hvor de får den rette mængde lys i henhold til deres individuelle krav. Nogle planter kræver mere sollys end andre, så det er vigtigt at kende til deres lysbehov.
  • Fjern visne blade og blomster: Hold planterne pæne ved regelmæssigt at fjerne visne eller døde blade og blomster. Dette fremmer en sund vækst.
  • Gødning: Tilføj gødning til planterne med jævne mellemrum for at sikre, at de får de nødvendige næringsstoffer for at kunne trives. Følg anvisningerne på gødningsproduktet og undgå at gøde for meget, da dette kan være skadeligt for planterne.
  • Ompotning: Du skal også af og til ompotte planterne i større potter for at give rødderne mere plads til at vokse. Dette kan være nødvendigt, hvis du bemærker, at planterne bliver for store til deres nuværende potter eller begynder at vise tegn på, at rødderne fylder hele potten.