At lave mad over bål kan være en sjov og spændende oplevelse, og det tilføjer en helt speciel smag til maden. Her er nogle tips til at komme godt i gang med at lave bålmad.
Planlægning og forberedelse
Start med at planlægge din menu og vælg retter, der er velegnede til at lave over bål. Tjek vejret og sørg for at have de nødvendige ingredienser og redskaber med. Du skal for eksempel også sørge for at have noget brænde.
Sikkerhed
Sørg altid for at tænde bålet på en sikker måde og følg lokale regler og bestemmelser. Placer bålet på et stabilt underlag samt langt væk fra brandbare genstande. Vær desuden opmærksom på omgivelserne for at undgå brandfare.
Madlavningsteknikker
Der er flere måder at lave bålmad på. Du kan både grille, stege, koge eller noget helt andet. Justér bålets intensitet ved at tilføje eller fjerne brænde for at regulere varmen.
Opskrifter
Der er mange opskrifter, som er velegnede til bålmad herunder pølser, burgere, fisk, grøntsager m.m. Du kan også eksperimentere med at lave bålmad ud fra dine egne favoritopskrifter.
Hygge
Nyd processen med at lave mad over bål sammen med venner og familie. Del oplevelsen med andre og hyg jer omkring bålet, mens I venter på, at maden bliver klar. Det er uden tvivl en fed oplevelse at lave mad over bål.
Husk altid at slukke bålet helt, når du er færdig med at lave mad. Derudover skal du sørge for at forlade området i samme stand, som du fandt det.