Hvilke natursten skal jeg vælge?

Er du på udkig efter natursten, men ved du ikke helt, hvilken du skal vælge? Der findes flere forskellige natursten. Kategorien omfatter alt lige fra skifer til granit og marmor. De forskellige stensorter er forsynet med forskellige egenskaber, hvorfor det er værd at kende til dem alle. På den måde kan du bedre træffe den rette beslutning.


Vælg mellem flere forskellige natursten

  • Marmor


Marmor er en metamorf bjergart, som primært består af kalksten. Disse kalksten har været udsat for høje temperaturer samt et højt tryk i mange år. Fordelen ved marmor er, at det er en yderst stilren natursten, som passer godt ind i de fleste hjem. Dog er marmor meget følsom over for syrer såsom vin, juice, eddike m.m. Derfor er det ikke altid godt med et marmorgulv i køkkenet.

  • Granit

Granit er en meget almindelig stenart og opstår, når magma afkøles i en længere periode. Det er en meget hård og holdbar stensort, og så kan den modstå både væsker og snavs, hvis den er poleret og behandlet. Den er modstandsdygtig i forhold til ridser og klarer belastning godt. Vær opmærksom på at poleret granit kan være glat.

  • Skifer

Skifer er en sten, der er nem at dele, og så kan den bruges til en del forskellige områder. Den er yderst stilfuld og passer til alt lige fra gulve til vægge både indendørs og udendørs. Til gengæld er skifer porøs, så den er en smule svær at holde ren. Skiferfliser anbefales ikke til køkkenet eller badeværelset.