Vævsdød synonym

Koldbrand – Wikipedia, den frie encyklopædi

Vi fandt 2 løsningsforslag for ordet VÆVSDØD som du kan bruge til at løse din krydsord. Løsningen vil ofte været et synonym til VÆVSDØD.

VÆVSDØD – Krydsord – Løsninger – KrydsordExperten.dk

22. nov. 2018 — Hvis et væv får utilstrækkelig blodtilførsel, kan der opstå vævsdød. Dette kaldes koldbrand eller gangræn. Der findes to former for gangræn.

Tør gangræn (Tør koldbrand) – Sundhedsguiden

Tør koldbrand (Tør gangræn)

Infarkt, vævsdød (nekrose) fremkaldt af ophævet blodgennemstrømning i en pulsåre (arterie). Ved en endearterie forstås en arterie, der udgør den eneste …

Gangræn (koldbrand) er vævsdød pga. manglende ilttilførsel enten forårsaget af sygdom eller skade på væv. Årsagen er følger af diabetes eller åreforkalkning.

infarkt | lex.dk – Den Store Danske

Dødt. Bruges om kroppens væv, fx efter en blodprop, hvor blodforsyningen afskæres til en del af vævet, og der opstår vævsdød i området. Nervesmerter ( …

Infarkt, vævsdød (nekrose) fremkaldt af ophævet blodgennemstrømning i en pulsåre (arterie). Ved en endearterie forstås en arterie, der udgør den eneste arterielle blodforsyning til et vævsområde, idet der ikke er sammenfletninger (anastomoser) med naboarterierne. Et infarkt kan kun opstå i vævsområder, hvis blodforsyning er afhængig af endearterier, dvs.

Ordbog – Forstå de forskellige lægefaglige udtryk og ord

Definitions of Nekrose, synonyms, antonyms, derivatives of Nekrose, analogical dictionary of Nekrose … Nekrose er den medicinske betegnelse for vævsdød.

3-kammerartrose En betegnelse ved knæledsartrose (gigt i knæet). Der er tre anatomiske regioner i knæleddet. Ved 3-kammerartrose er der forandringer i alle 3 regioner AbdomenLægefagligt ord…

Nekrose – definition – Sensagent

Nekrose : definition of Nekrose and synonyms of Nekrose (Danish)

Synonymer: Nonylphenol polyoxyethylenether, nonylphenol polyethylenglycol, nonylphenol po- … vævsdød. Ved 40 mg/kg/dag sås kun mikroskopi-.

Definitions of Nekrose, synonyms, antonyms, derivatives of Nekrose, analogical dictionary of Nekrose (Danish)

Nonylphenolethoxylater B-værdi: 0,05 mg/m – Miljøstyrelsen

Microsoft Word – 1234 Titelside.doc

Synonymer: 2-Propennitril, cyanoethylen, vinyl- cyanid. Molvægt: 53,1. … med mavesonde, resulterede i vævsdød i for- maven hos rotter.

ACRYLONITRIL Jordkvalitetskriterium: 0,1 mg/kg jord

16. sep. 2020 — … at ordet ‘sår’ er blevet synonym med ‘tryksår’. … hvorefter vævet går til grunde pga. nekrose (celle- eller vævsdød) efter kort tid.

Såret under lup: Få styr på tryksår. maceration, shear og friktion

vævsdød. Dette er ikke en ordbog! – Søg efter “vævsdød” i Den Danske Ordbog. 30. november 2014. vævsdød — intet sprog — Ikke kategoriseret — ikke godkendt.

vævsdød – Ord – Words – OnlineObjects

Keywords: vævsdød synonym